חלוקת הוצאות שיפוץ בניין בין הדיירים – רקע:
בניינים רבים במדינת ישראל נבנו בשנים מוקדמות של המדינה, בתקופה שממ"ד לא היה קיים ומעלית הייתה חלום שרק מעטים יכלו להרשות לעצמם.
עם השנים, בנינים אלה הוזנחו ולא טופלו כראוי, ברוב המקרים הנזקים שנגרמו לבניין היו התפוררות טיח ונזקים קוסמטיים, במקרים החמורים הנזקים שנגרמו לבניין הרעו את יסודות הבניין עד כי הרשות המקומית נדרשה להכריז על הבניין כמבנה מסוכן.
לצורך ההתמודדות עם נזקי הגיל של הבניין, יידרשו דיירי הבניין להחליט על שיפוץ הבניין.
החלטה על שיפוץ בניין:
החלטה על שיפוץ הבניין צריכה להתקבל ע"י רוב הדיירים באסיפת דיירים, בעניין זה יודגש כי עם קבלת ההחלטה ע"י רוב הדיירים, גם הדיירים שהתנגדו להצעת שיפוץ הבניין חייבים להשתתף בהוצאות שיפוץ הבניין.
לאחר קבלת ההחלטה על שיפוץ הבניין, על וועד הבית להציג בפני דיירי הבניין מספר הצעות מחיר (מומלץ להציג 3 הצעות מחיר) כאשר הצעות המחיר יוצגו בפני הדיירים ויעמדו להחלטה של דיירי הבניין.
עם קבלת ההחלטה על שיפוץ הבניין יש להוציא לכל דיירי הודעת גבייה לצורך תשלום הוצאות שיפוץ הבניין.
איך מחלקים את הוצאות שיפוץ הבניין בין הדיירים:
לצורך קביעת החלוקה בהשתתפות הוצאות הבניין בין דיירי הבניין השונים יש לבדוק האם קיימת הוראה בתקנון הבית המשותף הקובעת את יחס ההשתתפות בין דיירי הבניין.
אם לא קיימת הוראה בתקנון הבית המשותף לעניין זה, או שהתקנון מפנה לתקנון המצוי שבחוק המקרקעין, יש לפעול בהתאם להוראות סעיף 58 לחוק המקרקעין:
"בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר; לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות."
סעיף 58 לחוק המקרקעין: כיצד מחלקים את הוצאות שיפוץ הבניין בין הדיירים?
בהתאם להוראות סעיף 58 לחוק המקרקעין, ההוצאות יתחלקו בין הדיירים בהתאם לשטח הדירה של כל דייר ביחס לשטח כל הדירות בבניין.
כך לדוגמה: אם עלות שיפוץ הבניין היא 100,000 ש"ח, ובבניין יש 10 דירות שמתוכן 5 דירות הן בשטח של 50 מ"ר ו-5 דירות הן בשטח של 150 מ"ר, עלות השיפוץ תהיה באופן הבא:
- הדירות ששטחן הוא 150 מ"ר ישלמו 15,000 ש"ח כל דירה.
- הדירות ששטחן הוא 50 מ"ר ישלמו: 5,000 ש"ח כל דירה.
מה לעשות כאשר דייר מסרב לשלם בעבור שיפוץ הבניין?
עם הוצאת ההודעה בדבר גביית התשלום לשיפוץ הבניין, כל דיירי הבניין נדרשים לשלם את חלקם כקבוע בחוק, ואולם, במקרים מסוימים דיירים מסרבים לשלם את חלקם בהוצאות שיפוץ הבניין מטעמים שונים.
במקרים בהם דייר מסרב לשלם את חלקו בשיפוץ הבניין על נציגות הדיירים להגיש נגד הדייר הסרבן תביעה אצל המפקח על הבתים המשותפים בדרישה לתשלום חלקו בהוצאות שיפוץ הבניין.
עורך דין לתביעת דייר סרבן תשלום:
בתביעה כנגד דייר המסרב לשלם את חלקו בהוצאות שיפוץ הבניין מומלץ להיעזר בעורך דין הביא בחוק המקרקעין ובעל ניסיון עשיר בייצוג משפטי בנושאים אלה.
למשרדנו ניסיון רב בייצוג דיירים, וועדי בתים וחברות ניהול בכל הנושאים הנוגעים לניהול הבית המשותף, הטיפול והייעוץ השוטף יהיה בליווי עו"ד דניאל שגב, אשר נבחר על ידי האגודה לתרבות הדיור כמייצג מומלץ מטעמם בתביעות הנדרשות על ידי וועדי בתים.
בתמונה המצורפת ניתן לעיין בכתב המינוי מטעם האגודה לתרבות הדיור:
צור קשר:
אם ברצונכם בייעוץ משפטי לגבי הוצאות שיפוץ הבניין, פנו אלינו עוד היום לקבלת הצעת מחיר בטלפון מס': 09-7665531 ותקבלו מענה מהיר ומקצועי מעורך דין.